22
Ma
Nove ili polovne gume?
22.05.2014 13:58

Da li ste se nekada pitali koje gume se više isplate - nove ili polovne gume? Nema jedinstvenog odgovora na ovo pitanje jer zavisi od više činjenica. Ako Vam je najvažniji finansijski faktor, trebalo bi da sebi postavite pitanje – Koliko dugo ćete voziti auto za koji kupujete gume.

Gume i način vožnje

To koliko će gume trajati, prvenstveno zavisi od stila vožnje. Jasno je da česta i nagla kočenja na primer, troše gume dosta brže od uobičajenog načina vožnje.

Drugi najbitniji činilac je koliko su trap i kočnice ispravni. Mogućeje da se jedna guma različito potroši spolja i unutra usled neke neispravnosti ili zbog neadekvatno podešena geometrije oslanjanja.

Nova guma poseduje šaru od oko 8milimetara, a gume na automobilu prosečno ima ju vek trajanja koji se odredjuje predjenim 40.000 km do 60.000 kilometara.

Zimske gume

Dozvoljena dubina šara kod zimskih guma mora biti najmanje 4 milimetara. Dakle, nova guma za zimu smeda se potroši 4 milimetara.

Cena nove zimske gume jednog od kvalitetnijih proizvodjača kao što su Goodyear, Michellin sa dimenzijom 15" je oko 70 evra. Prostom računicom dolazimo do zaključka daza svaki od 4 milimetra šare na ovim gumama dajemo 17,5 evra.

Polovna guma istih dimenzija staje oko 25 evra. Ako se potrudite, naćićete gumu sa dubinom šare od 5-6 mm, a češće one koje imaju pliće šare. U slučaju da ste kupili polovnu gumu sa šarom od 5 i po milimetra, svaki milimetar plaćate 16,7 evra.

Jednostavnim poredjenjem, čini se da su polovne gume jeftinije rešenje. Ali, stvari ne treba gledati crno –belo. Imajući u vidu to da polovne gume traju kraće, više puta ćete imati troškove za njihovo montiranje i balansiranje, što će lako poništiti onaj novac koji ste mislili da ste uštedeli.

Letnje gume

Minimalne šare na letnjim gumama moraju biti duboke 1,6 milimetara. Zbog veće bezbednosti, najbolje je da ih promenite kada dubina ovih šara budeveć 2 do 3 milimetra.

Računice kađu da nova letnja guma košta 10,9 evra, a polovna 8,6 evra po jednom iskoristivom milimetru šare. I ovde važi uključivanječešćih troškova za balansiranje i montažu.

Poredjenje po pitanju bezbednosti

Neosporiva je istina da su po pitanju bezbednosti i sigurnosti nove gume (i zimske i letnje) definitivno bolji izbor u odnosu na polovne.

Prednosti novih guma

Zaustavni put pri kočenju je sa njima znatno kraći, a upravljanje vozilom bolje kada je reč o uslovima mokrih i klizavih kolovoza. Šare na gumama omogućavaju im da istiskuju sneg i vodu i održe stabilan kontakt sa podlogom pri vožnji.

Kazne i pitanje bezbednosti

Važno je znati još jednu stvar ako rešite dapazarite polovne gume– zakonski minimum za šare kod zimskih guma je 4 milimetra i tada jeneophodna zamena. Ako kupite gumu kojajepolovnai ima pliću šaru, ne samo da ćete u pitanje da dovedete vašu bezbednost pri vožnji, već postoji rizik da će Vas zbog toga kazniti.

Ako imate dilemu koje gume kupiti – polovne ili nove, osim o finansijama dobro razmislite i o tome koliko ćete ih koristiti i koliko ćete kilometara na njima preći i u kakvim uslovima vožnje.

Comments


Datenschutzerklärung
Create your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!