22
Ma
Kako se cenkati pri kupoprodaji automobila?
22.05.2014 13:52

Šta zapravo predstavlja cenkanje u svetu trgovine automobilima? Kada kupujete, tražite najmanju moguću cenu, a kad ste prodavac, želite što višu cenu – osnovno je pravilo bilo kakve trgovine. Kako postići ove ciljeve? Možda se čini da cenkanje i nije tako komplikovano, ali nije naodmet poslužiti se nekim cakama.

Najbolje je onima koji imaju, ako tako možemo reći, prirodni talenat za cenkanje. Ako niste od takvih ljudi, upotrebite, ali umereno sledeće metode koje Vam preporučujemo.

Osnovni saveti:

Informišite se. Budite iskreni i pazite šta govorite i šta koristite kao argumente. Na internetu se jako dobro možete upoznati sa cenama i karakteristikama auta koji želite da prodate ili kupite. Bilo bi dobro da pogledate i cene automobila koji su slični vašem, po godištu na primer. Dobro naoružani informacijama, uhvatićete suprotnu stranu u neznanju ili u namernom plasiranju netačnih informacija, i eto prve prednosti!

Utvrdite najvišu i najnižu cenu automobila. Poželjno je da odredite krajnje granice cene do koje ste spremni da idete. Ovo će Vam biti svojevrstan vodič pri kupoprodaju automobila. Delovaće da znate tačno šta želite.

Još par „psiholoških saveta“

Bez skretanja pogleda. Pripremite se na odredjene igre. Protivnik će vrlo verovatno da koristi razne tehnike ubedjivanja, navodjenje primera koji i nisu u skladu sa istinom, dramatično odbijanje ponude pa povratak, vikanje, omalovažavanje...

Zbog svih ovih mogućih situacija koje Vam predstoje, pripremite se da „protivnika“ gledate direktno u oči. Skretanje pogleda se tumači kao nesigurnost ili laganje.

Preporuke kupcima

Nemojte biti stidljivi niti pokazivati stidljivost. To bi moglo prodavcu da pošalje poruku kako ste nesigurni u svoje znanje i informisanost, ili da niste dovoljno iskusni, pa je moguće da će Vam povisiti cenu.

Nemojte se opterećivati time kako će prodavacda reaguje ako mu ponudite nižu cenu za auto. On to sigurno očekuje i reč je o uobičajenoj stvari na tržištu polovnjaka. Iako će njegova reakcija moždabiti preterana, moguće je da glumi iznenadjenost cenom, kako bi istu održao na nivou koji mu odgovara.

Ako zaistaimate problem sa nesigurnošću, i tek ste početnik u svetu kupovine četvorotočkaša, ima leka – povedite sa sobom prijatelja za koga znate da je upućen u materiju i da ima dobre pregovaračke sposobnosti. Ako pregovara u Vaše ime i na kraju uspe u snižavanju cena – odužite mu se!

Fotografišite auto

To što ste poneli fotoaparat prodavcu šalje poruku da ozbiljno želite da proverite automobil.Slike dobro pogledajte kod kuće i nakon toga, bez mnogo detalja, dajte prodavcu Vašu ponudu.

Dobro se informišite o stanju na tržištu polovnjaka. Naoružani informacijama, lako ćete se suprotstaviti suprotnoj strani.

Takodje, možete i pratiti to da li je vozilo na koje ste bacili oko prodato ili se prodaje duže vreme. Tada je vrlo moguće da prodavac snizi cenu, i tada nastupate Vi!

Kako se cenkati ako ste prodavac

Morate pokazati sigurnost i odlučnost da cenu nikako nečete spuštati! Neodlučnost koju ćete možda pokazuju daje znak suprotnoj strani za „napad“.

 

Verovatno je da će potencijalni kupac koristiti taktike poput toga da uporno nabraja mane automobila, da uzdiše i vrti glavom, da posle pregleda auta uputi dramatičan pogled, da navodi koliko će ga koštati sve što treba dodatno od popravki i sredjivanja da uradi...

Ali, Vi nemojte ćutati. Tako ćete samo kupca ohrabriti danastavi sa ubedjivanjem da Vaš automora imati nižu cenu.

Prekinite monolog mušterije i krenite da govorite o svim prednostima auta, da je na primer garažiran, da je registrovan, da ima nov akumulator... Zatim, saznajte cene eventualnih popravki da vas kupac ne bi „uhvatio u mašinu“ i na kontu toga snizio cenu. Ne pokazujte da vam je prodaja auta hitna – to suprotnoj strani daje znak da ćete verovatno sniziti cenu.

Besplatan web hosting
Vožnja i alkohol

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!