22
Ma
Kako izgleda selidba studenata
22.05.2014 13:57

Najlepše doba - studentsko doba ipak s vremena na vreme ima i neke male prepreke zbog kojih pamtimo gde smo stanovali, ko su nam bili cimeri, gde smo se selili, gde smo zaboravili neku omiljenu sitnicu...

Brucoši u početku bez nekih posebnih briga dolaze u novi grad – mesto gde će studirati. Medjutim, njihovi roditelji, povuku teži deo posla, ispitaju sve okolnosti do detalja, organizuju selidbu, zovu rodjake u pomoć, i neretko ih zaboli glava od svih troškova , umora, ali to uglavnom studenti ne primete, jer su zaokupljeni novim životom u velikom gradu.

Naravno da ima i brucoša koji na žalost moraju da urade sve sami, ili veći deo posla. Tada moraju da pored svih stvari i proprema za studiranje, urade i neophodne pripreme oko selidbe.

Brucoši koji su dobili mesto u domu imaju manje briga

Da ne nabrajamo kakva je muka naći odgovarajući stan u poželjnom delu grada, snaći se u saobraćaju u metropoli, mada studenti koji će da stanuju u domu nemaju baš nekih briga oko preseljenja. Možda je u pitanju samo prebacivanje nekog TV aparat, frižidera, računara i to je tsve. Za toliko će se lako snaći, bez preterane pomoći roditelja, rodjaka ili prijatelja.

Korisni saveti

Kada konačno nadjete stan koji vam odgovara, naravno i u finansijskom smislu i u smislu lokacije i komfora, jer je razumno da se stan nalazi u blizini fakulteta i studentskih menzi, da su Vam u komšiluku prodavnica, stanica gradskog prevoza, pekara i makar jedna trafika, sledi selidba i prevoz stvari.

Studenti obično biraju namešten stan jer je jako komplikovano seliti krevete, regale, stolove...

Kao budući intelektualci , studenti bi trebalo da pokažu odgovornost i pri selidbi koju nikako ne treba da odlažu za poslednji čas, jer se nikada ne znašta neplanirano može da iskrsne – gazda stana koji vas ipak ne želi kao podstanara, rodjak koji Vam je obećao pomoć u prenošenju i prevozu stvari... Zato planirajte unapred i na vreme.

Koga angažovati za pomoć pri selidbi?

Jedna od važnijih odluka je da li ćete se seliti uz pomoć drugara, prijatelja, roditelja ili profesionalne agencije. Ako imate stvari do kojih vam je posebno stalo,i i nešto novca sa strane, izbor agencije za selidbu je dobar potez. Ako ste u drugačijoj situaciji, onda prijatelje zamolite zapomoć i odužite im se u budućnosti kako budete mogli.

Izbegavanjem roditelja kao pomoć pri selidbi, možda ćete im pokazati da polako uzimate svoje obaveze ozbiljno u svoje ruke i da ste sposobni da već nešto od obaveza možete i sami da organizujete.

 

Kad birate agenciju, vodite računa da budu korektni i da imaju korektne cene. Preporuka je uvek odkoristi ako je neko vama poznat imao dobro iskustvo.

Dakle, detaljno se informišite o tome šta koja agencija za selidbe nudi, kakve su im cene i koji im je raspon usluga.

Uštedite i deo posla uradite sami

Uštedite pa sami pripremite odgovarajuće kese, kutije, makaze, najlon, torbe i rančeve, i spakujte svoje stvari da Vam agencija ne bi za tu vrstu usluge uzela dodatni novac.

Pre konačnog preseljenja pregledajte malo detaljine vaš novi stan, gde biste šta stavili, proverite ima li parkinga u blizini kako bi agencijski kombi imao lakši pristuo...

Ako se odlučite za pomoć agencije, dosta korisnih informacija i uputstva ćete dobiti upravo od njih.

 

Cene rentiranja vozila
Nove ili polovne gume?

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!