22
Ma
Cene rentiranja vozila
22.05.2014 13:55

Formiranje cene rentiranja vozila u rent a kar agencijama zavisi od više činilaca. To su tip i starost vozila, predjena kilometraža, period uznajmljivanja, iznajmljivanje u sezoni i van sezone... Na Vama je da obavezno proverite šta po istaknutoj ceni dobijate. Ako Vam se čini da je cena preniska, moguće je da ćete recimo dodatno platiti za predjenu kilometražu, osiguranje, porez... Možda je najbolje izabrati all inclusive cenovnik gde je sve navedeno uključeno i nema iznenadjenja. Popust možete dobiti ako ste poznati klijent, ako auto rentirate van sezone ili na duže vreme. Dajemo Vam nekoliko primera iznajmljivanjaautomobila po kriterijumu cena u odnosu na period rentiranja:

 

Jugo koral možete naći po ceni od oko 30 evra ako ga iznajmljujete na jedan dan. Ako auto uzimate na 2 ili 3 dana, to će Vas koštati 20 evra po danu. Za period iznajmljivanja od 4 do 7 dana, cena za dan je još niža – 19 evra, zatim 18 evra dnevno za period od 8 do 15 dana, i 15 evra na dan za rentiranje do 29.dana. Predjena kilometraža koja se podrazumeva po danu je 150 kilometara. Za svaki kilometar više, plaćate oko 15 centi.

Fiat punto classic na jedan dan košta oko 40 evra. Cena se smanjuje sa brojem dana , pa tako za rentiranje na period od 2,3 dana ona iznosi 33 evra. Na 4 do 7 dana – 29 evra, a na primer 18 evra po danu za iznajmljivanje na period od 16 do 29 dana.

Seat cordoba košta oko 50 evra dnevno. Ako ga iznajmljujete na 2,3 dana. Cena je manja za 5 evra po danu. Najpovoljniji je ako ga rentirate na 16 do 29 dana i tada staje 25 evra po danu. Svaki predjeni kilometar iznad 150 km dnevno, koštaće Vas 20 centi. Ista cena važi i za VW Polo.

Mercedes E 200, na jedan dan staje 120 evra, CHRYSLER 300 C oko 150 evra, JEEP COMMANDER 150 evra... Ako mercedes i chrysler iznajmljujete na 4 do 7 dana koštaće vas oko 100 evra dnevno.

Medju skupljim vozilima je na primer Mercedes GL, koji po danu staje čak 350 evra. Ipak, po dogvoru sa predstavnikom agencije možete ga uzeti malo jeftinije ako ga iznajmljujete na duži period. Nešto povoljniji je na primer DODGE Nitro, koji na dan košta 105 evra. Za uzimanje na period duži od nedelju dana, sledi veliki popust. FIAT DUCATO staje 70 evra na jedan dan, na 2 do 3 dana 65 evra, na nedelju dana 60 evra, a duplo manje ako ga iznajmljujete na period od 16 do 29 dana.

Plaćanje dodatno predjenih kilometara kod skupljih vozila iznosi oko 40 centi po kilometru.

Agencije cenovnike formiraju u evrima a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti. Okvirne cene koje smo dali uključuju i PDV.

Cena skoro uvek uračunava 150 km dnevno a dodatni kilometri se naplaćuju po ceni koja zavisi od tipa vozila. Agencije obično traže da auto vratite u čistom stanju, jer ćete u suprotnom platiti oko 1000 dinara na ime usluge čišćenja i pranja vozila.

 

Vožnja i alkohol

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!