22
Ma
Besplatan web hosting
22.05.2014 13:45

Bez web prostora nema ni sajta. Naravno da mnoge prostore možete lako kupiti, ako želite da dajete novac, ali dobro je što ima i onih koji su besplatni.

 

Ima dosta firmi na internetu koje će Vam nuditi besplatan web prostor za smeštaj Vaše stranice. Takodje, i ponuda je različita odnosno, veličina prostora koji biste imali na raspolaganju. Ukoliko nemate neke velike zahteve, biće Vam dovoljno i par MB prostora.Zašto da ne ako je besplatno?

Domen i poddomen

Ove kompanije će Vam takodje ponuditi i registraciju domena i poddomena. Registracija domena se, razume se plaća, a poddomen možete svakako registrovati potpuno besplatno. Primer za poddomen je vase-ime.firma-koja-daje-prostor.com ( volimživotinje.zasrecu.com ).

Postoji mnogo firmi koje će Vam ponuditi besplatan web prostor, a neke od njih dajemo Vam u listi koja sledi:

http://www.dmhost.co.cc - Ovo je jako dobar besplatan hosting. Oni daju 100MB prostora. Nema nikakvih reklama a imaju mnoštvo predefinisanih skripti za instalaciju foruma, blogova, galerija i drugih sadržaja u samo jednom kliku. Veliki plus je i podrška na našem jeziku. Svakako vredi da posetite! Preporučujemo!

Druga poznata adresa na koju možete svratiti je http://www.50megs.com – dobijate besplatnih 50MB prostora, CGI, ali i mnogo, mnogo reklama...

Probajte i sledeću adresu - http://www.freeyellow.com - upload FTP-om, CGI, counter, 12Mb, i mnogobrojni "affiliate" programi za zaradu...

Još jedna od poznatih mogućnosti je http://www.angelfire.com/ - upload browserom ili FTP-om, Front Page podrška,i 5 MB prostora, ali na zahtev možete dobiti do 30Mb.

Na adresi http://www.tripod.com/ - dobijate vaše-ime.tripod.com, CGI, 11MB prostora, upload browserom, FTP-om, ili direktno iz MS Front Page-a...

Još jedan izbor je i http://www.xoom.com/ -koji nudi neograničen prostor, FTP, email, besplatne sličice i "add on" chat sobe... Ipak, Vaša strana bude u frejmovima, a gornji frejm (okvir) je reklama za xoom.com...

Još jedna adresa koju možete da posetite je http://www.freewebspace.com

Reklame, reklame...

S obzirom na to da su Vam web prostor dale potpuno besplatno, da bi pokrile troškove za korišćenje servera, ove firme će često na Vaš sajt postavljati neke reklame. E sad, ako hoćete da sklonite te reklamne sadržaje, moraćete da platite odredjenu sumu novca.

Što se Vas tiče, dovoljno će biti samo da pratite ponudjena uputstava i tutorijale. Mnoge firme Vam nude već spremne gotove modele, a na Vama je jedino da izaberete koji Vam se dopada, često besplatno.

 

Ukoliko vam nijedan od ponudjenih modela tj. matrica ne odgovara, ili biste hteli da Vaš sajt bude potpuno profesionalno uradjen, u tom slučaju se obratite nekoj od firmi koja će Vam napraviti sajt uz naravno utvrdjenu novčanu nadoknadu.

Kada se prijavite za vaš web prostor kod nekih od kompanija koje su navedene , posle logovanja moći ćete da pristupite svom meniju za različita podešavanja.

Opcije i podešavanja

Postoji dosta veliki broj opcija. Možete čak imati i e-mail u formi ime@vas-domen.ime-firme.com. Opcija "site builder" će Vam omogućiti da izgradite Vaš sajta online. Takodje, odabraćete unapred odredjeni izgled neke od stranice sajta (text, links, photos i slicno), a potom samo treba da unosite ono što hoćete: tekstove, linkove, fotografije...

Ako pak ne želite da provodite mnogo vremena na mreži, u toj situaciji možete svoj sajt da pravite i offline, a zatom ga kasnije samo prekopirate na internet, na svoj hosting nalog.

 

Comments


Datenschutzerklärung
Create your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!