15
Ju
Alati za Seo optimizaciju i analizu
15.06.2014 12:36

Ako imate web-sajt ili blog, bilo bi vrlo poželjno da utvrdite koliko je optimizovan za pretraživače i korisnike internet. Na sreću, postoji pregršt besplatnih onlajn alata koji će Vam u tom poslu pomoći. Nećete morati da platite stručnjaka za optimizaciju i onlajn marketing kako biste saznali da li vaš sajt ili blog poštuju pravila SEO prakse i potrebe posetilaca.

Novo kvaliteta Seo optimizovanosti obično se obeležava brijem poena. Iskoristite neke od više onlajn alata ili servisa koji će uraditi analizu Vašeg sajta i oceniti njegovu optimizovanost na osnovu nekoliko različitih kriterijuma.

Woorank

Woorank servis traži samo da unesete adresu sajta ili bloga i kliknete na dugme „Website Review“. Ovaj alat daje trenutnu onlajn SEO analizu Vašeg bloga ili sajta, odnosno posle svega sekundi, dobićete iscrpan izveštaj od 13 poglavlja o nivou optimizovanosti sadržaja. Posebna prednost Woorank-a je u tome što od korisnika ne traži imejl adresu kao što je to slučaj sa mnogim drugim besplatnim servisima sa istom namenom.

Prvi deo izveštaja sastoji se ovene optimizovanosti ( od 1 do 100) i od “Top 5 Priorities” u prevodu, pet najvažnijih stvari koje treba da uradite kako biste bolje prilagodili web sadržaj. Zatim slede izveštaji o posetiocima o frekvenciji saobraćaja ka vašem sajtu, zatim rang sajta, profil posetilaca sa podacima o njihovoj lokaciji, polu, starosti…

Dobićete i podatke o prisutnosti i angažovanosti na društvenim mrežama i podatke o tvitovima, zatim o nivou optimizovanosti sajta ili bloga za mobilne telefone…

Čekaće vas i analize o tome kakva je međupovezanost stranica sajta, podaci o ključnim rečima koje se najčešće koriste na web strain,, a tu su i važni podaci o rangiranosti, broju indeksiranih stranica sajta, kada je domen registrovan, kada ističe registracija, lista najpopularnijih stranica… Koristiće Vam i dobijene analize korisnosti URL adrese i njene dužina , o veličini strana u kilobajtima, potrebno vreme za koje se strane učita, jezik koji se upotrebljava i tako dalje.

Na kraju sastavni delovi izveštaja su podaci o sigurnosti : IP adresa i lokacija servera, bezbedno surfovanje, slični domeni koji su slobodni, privatnost adresa na sajtu… zatim pregled tehnologija kije se koriste :Apache, jQuery, WordPress…

Woorank ima još jednu prednost, a to je da imate nmogućnost da generišete jedan besplatan izveštaj sedmično sa iste IP adrese. Takodje, uvek možete da neograničen broj puta tražite već generisani izveštaj.

Web Gnomes

Web Gnomes je još jedan besplatan alat namenjen SEO analizi sajtova. Vrlo se lako upotrebljava. Unesete adresu sajta, e- mail adresu i zahtevate izveštaj klikom na dugme Analyze Your Page!

Za nekoliko minuta stići će Vam mejl na adresu koju ste dali sa traženim izveštajem. Analize su u pdf-u i sadrže spisak 20 SEO faktora koji su razvrstani u 5 kategorija: Pristupačnost , Sadržaj, HTML oznake i peto - URL adresu gde analizira da li adresa sadrži crtice (-) umesto donjih crta (_), parametre koji mogu da uzrokuju dvostruke sadržaje, da li je URL adresa relevantna za sadržaj na sajtu… Svaki SEO factor koji je postignut nosi jedan poen, pa je ukupan zbir ocean na ovom alatu – 20.

Osim sopstvene analize, besplatni SEO alati mogu poslužiti i kao odlično oružje za analizu konkurentnih sajtova, pa tako možete videti kolika im jeposećenost, koje sui m slabe tačke, šta sui m prednosti a šta mane, što je, priznaćete izvesna prednost.

 

Comments


Datenschutzerklärung
Free homepage created with Beep.com website builder
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!